Naniwa

Naniwa är det japanska företaget som fokuserar på sliputrustning, bl.a. whetstones och tillbehör till denna industri. EF-Gruppen representerar Naniwa i Sverige och har ett stort utbud till försäljning.

Slipa på sten är en stark trend idag och fler och fler vill lära sig tekniken att slipa på sten. Sannolikt hänger detta ihop med den allt växande marknaden för kvalitetsknivar. Företag som t.ex. Japanese Knife Company arrangerar populära kurser i denna teknik där Pigge Hall har satt läroplanen för kurserna. Pigge är den andra västerlänning att bli certifierad i Japan i tekniken som har 1000 åriga anor.

Att lära sig grunden är fullt möjligt för alla som vill och ger sig hän till detta.

Slipa på sten

Som andra västerlänning blev Pigge Hall, 2013, certifierad i slipning på sten i Seki City Japan. Sedan dess har han skrivit manualer i ämnet, framträtt i TV4 som expert och utformat en läroplan för kurser. Samtliga Stenar som köps via EF-gruppen levereras med en svensk manual som tillsammans med illustrationer visar tydligt för gemene man hur man skall göra. EF-Gruppen arrangerar även personalutbildningar så att er personal vet vad hen säljer då detta kan vara lite av en djungel för den oinsatte.